Get Inspired to Change

F5 Box is geen traditionele conferentie. Het is een combinatie van kennisuitwisseling en inspiratie waarbij alle deelnemers worden aangemoedigd om vragen te stellen en aan de discussies deel te nemen.

Stel je een debat voor, inspirerende gesprekken en de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten - alles in één pakket. Met F5 Box nemen we afscheid van saaie slide-decks en tijdrovende colleges.

F5 Box is gratis voor alle leden van F5 Networking.

In 2020 bestaat ongeveer een kwart van de arbeidsmarkt uit millennials. Het is voor organisaties en leidinggevende essentieel om zich hierop voor te bereiden. Alleen organisaties die hierop inspelen, zullen de meeste potentie uit hun mensen en zo hun organisatie halen. Maar hoe trek je dit talent aan? En hoe boei en bind je de millennials op de werkvloer?

De strijd om talent is heftiger dan ooit en organisaties zouden slimmer moeten communiceren op de arbeidsmarkt. Ze moeten de nadruk leggen op het gevoelsniveau en waarden en niet op het inhoudsniveau. Dus houd rekening met de trends. Focus de komende jaren op wonen, groei, autonomie en verbondenheid.

Maar wat als jouw werkende millennials met buikpijn naar huis gaan. Hoe boei en bind je generatie Y op de werkvloer? Om happyholics te creeëren moet je als leidinggevende waarden hechten aan: persoonlijk contact, waardering, vrijheid, zingeving en persoonlijke ontwikkeling.

Lees de uitgebreide samenvatting hier

Kilian Wawoe
Dr. Kilian W. Wawoe werkte 11 jaar bij ABN-AMRO Bank waar hij verschillende Senior Human Resources functies in o.a. Nederland, Monaco, België en India bekleedde maar nam ontslag omdat hij anders zijn onderzoek naar risicogedrag in de bankwereld niet kon publiceren. In 2017 verscheen zijn meest recente boek 'Het Nieuwe Belonen', waarin de theorie en de praktijk van het belonen en beoordelen uiteen wordt gezet. Thans werkt hij als docent Human Resources Management aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Uit zijn ervaring is het belangrijk om niet alleen te kijken naar wat medewerkers willen maar ook wat ze kunnen.
Itamar Sharon
Itamar had een veelbelovende loopbaan maar er knaagde iets. Hij zag veel generatiegenoten worstelen met hun autonomie en vastlopen in organisaties die kennelijk nog niet toe waren aan de 21ste eeuw. Nu is hij een echt happyholic en helpt organisaties om alle potentie uit hun millennials te halen. Hierover schreef hij een boek ‘Happyholics’ waarin hij stelt dat er een nieuwe generatie werknemers zijn die op zoek zijn naar geluk en zingeving. Happyholic zijn heeft veel voordelen; ze zijn bijvoorbeeld productiever en efficiënter maar hier moet je als organisatie en leidinggevende wel wat voor doen! Dit en meer zal hij 17 oktober met ons delen. Naast Happyholic coach en trainer is Itamar ook co-founder van GeneratY en trainer bij Leeuwendaal.
Jerre Maas
Jerre Maas zal de moderator van de dag zijn. Jerre heeft na zijn opleiding tot sociaal psycholoog zijn passie gevonden in het ontwikkelen naar online oplossingen voor diverse vraagstukken. Zijn sociaal psychologische bril is hierin het vertrekpunt. Met een creatief team ontwikkelt hij campagnes voor o.a. RTL, KLM en Spotify. Daarnaast heeft Jerre een passie voor spreken en presenteren. Met zijn energie, enthousiasme en kritische blik zal hij ervoor zorgen dat de sprekers een spetterend debat zullen voeren!

 

 

Aanmelden of account aanmaken

Aanmelden of account aanmaken

Welkom terug,

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Maak een account aan...

Een nieuw wachtwoord is onderweg. Check uw email

Terug naar login